Om iLadby

Ladby er en lille landsby med ca. 100 indbyggere, der ligger lidt uden for Næstved.

I forbindelse med at Næstved Kommune er blevet udnævnt som kulturarvskommune, og Ladby som byens kulturarvslandsby, har vi igangsat projektet iLadby.

Formålet med projektet er at sætte fokus på Ladby, at skabe større synlighed og kendskab til landsbyen, at styrke byens sammenhold og identitet gennem udvikling af en ny formidlingsplatform, samt at udvikle grundlag for nye aktiviteter.

Ladby er en af Danmarks bedst bevarede landsbyer og den rummer både en lang række spændende historiske steder, samt historier om egnens udvikling, som vi ønsker at fastholde og synliggøre, inden de bliver i fare for at blive glemt.

I juni 2016 søgte vi i Landdistriktspuljen og de sagde ja til at støtte projektet, som i første omgang drejede sig om udvikling af en digital platform samt producering af 12 historiske fortællinger og 12 portrætter af mennesker fra Ladby.

Det er det, du nu kan opleve her på iLadby.dk og der er mange flere tiltag på vej. Bl.a. er der en gruppe der arbejder på en ny bog om Ladby, som også vil kunne læses her på iLadby.dk. Denne platform er tænkt som stedet hvor man på sigt får samlet alt hvad der findes af spændende historier, aktiviteter og andet, så hvis du har noget at bidrage med så kontakt os meget gerne.

Kontakt:

Skriv: info@iladby.dk
Ring: +45 2175 2070

Bag projektet :

Interviews, historier og indtaling:
Dorthe Eggertsen

Musik, lyd og redigering:
Rasmus Kajhøj, Realproduktion

Digital platform:
Jasmina Ließmann, Jörg Kummer og Preben Rather Sørensen, Rather & Co

Research:
Chantelle McLean Guldbrandsen, Greentouch

Grafik og kameramand:
Søren Dø, Eyesindk

Tak for støtte

Projektet er støtte med midler fra Landdistriktpuljen